Aikido åsikter

Aikido åsikter

Din åsikt räknas

Kritik tolkas ofta som en negativ reaktion, men all kritik är av godo bara den är ärlig och syftar på en bättring.
Så kritisera gärna.

Tillbaka (home)

Aikido i vardagen

Varför tränar vi Aikido?Posted by Carlos Enguis Sun, June 27, 2010 14:17:01

Jag försöker betrakta Aikido som en del av livet. Den ska inte vara en fanatisk del av mitt liv, utan den ska vara ett naturligt inlägg som att andas eller att umgås med vänner. Den ska inte påverka familjelivet eller arbetet, för Aikido är INTE livet.

Samtidigt har Aikidon påverkat mitt sätt att vara och se på livet. Detta visar sig vara ett stort problem som hindrar mig att umgås med andra människor så som det är brukligt i det "normala samhället".

Vad är dina upplevelser av Aikidoträningen?


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Carlos Enguis Fri, November 01, 2013 10:26:10

Tack Magnus, det var en fin insikt du har om budo, hoppas att fler människor i samhället kunde uppfatta och uppskatta Aikido så som du gör.
Ha en fin helg och hoppas att båda blir friska snart.
Carlos

Posted by Magnus Lind Thu, October 31, 2013 14:15:47

Mina uppplevelser av aikido är att få ett lugn i det vardagliga livet och njuta av ett träningspass där det inte krävs en bra fysik.. Träning är en viktig del av livet och det är viktigt att träna nåt som känns bra för en själv.. Kampsport har alltid mer eller mindre varit en stor del av mitt liv och aikido är den bästa och mest effektiva kampsport som jag har hittat. När jag tränar väcks en känsla som jag inte kan beskriva, det är en bra känsla att man gör samma sak som massor med samurajer har gjort i århundraden bara den känslan!!! Det känns som man väcker upp det gamla i en själv därav får mera kraft.. VIKING